Tips voor het verkopen van je auto

Nadat je een advertentie online hebt geplaatst, kun je klaar maken om te reageren op inkomende aanvragen. Eventuele vragen kun je beantwoorden via e-mail of telefoon, en stel slechts in tot testritten voor serieuze kopers. In deze fase is het ook belangrijk op te passen voor fraude. Leg de richtlijnen om legitieme kandidaten te bepalen vast en volg deze tips om zo te weten wat belangrijk is.

1. Vraag voor de volledige naam van de persoon en verduidelijk welke vorm van betaling acceptabel zal zijn. Zorg ervoor dat de koper weet dat maandelijkse betalingen niet aanvaardbaar zijn en dat nationale of overzeese verkoop het proces ingewikkelder maakt.
2. Geef een Sales Pitch: Als een koper de moeite maakt om langs te komen en te kijken naar de auto, maak gebruik van de mogelijkheid om een verkooppraatje te maken. De beste tijd om de koper te overtuigen het voertuig te kopen is nu. Geef hem de reden waarom je voertuig een betere aankoop is dan anderen op de markt. Dit kan je trouwens ook doen tijdens de proefrit. Om het verkooppraatje te doen, probeer eerst uit te zoeken wat ze op dit moment rijden, wat zij zoeken in hun volgende voertuig en gebruik deze informatie om hun zorgen te verlichten. Ga in op de voordelen van de auto zoals brandstof zuinigheid, betaalbaarheid van vervangende onderdelen, prestatiespecificaties van de motor en betrouwbaarheid en veiligheid op functies.
3. Onderhandelen over de verkoop Prijs: Nadat je hebt getoond wat het voertuig kan en besproken hebt hoe de koop van het voertuig zal geschieden, kan je de prijs nogmaals noemen in het gesprek. Als je onderhandelt, is het een goed idee om een startprijs te geven dat hoger is dan wat je bereid bent te accepteren.

Bron: Autoverkoopsites.com