De voordelen van het online oefenen van je CBR theorie examen!

Voordat je echt mag leren autorijden moet je eerst een examen behalen dat stelt dat je de theorie goed kent. Maar liefst 53% van de deelnemers zakt de eerste keer (CBR) en de tweede keer 54%. De meeste mensen halen het dus niet in een of twee keer.

Duur grapje

Het is vaak erg duur om een theorie examen te moeten doen, erg zuur ook als je het opnieuw moet doen. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent, zodat je zeker weet dat je slaagt. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de algemene verkeersveiligheid.

Leren, leren, leren

Natuurlijk is het ook best lastig. Er zijn veel uitzonderingen en de vragen in het examen worden vaak zo gesteld dat je er een beetje ingeluisd wordt. Het is daarom belangrijk om veel te oefenen. Er zijn tientallen boeken geschreven die je voorbereiden op het theoretisch auto-examen.
Maar het probleem met deze boeken is dat weinig mensen maar echt de tijd en zin hebben om ze helemaal door te gaan spitten. Veel mensen zijn de hele dag bezig en hebben dan geen zin of tijd meer om ‘s avonds nog aan dat boek te zitten.

Daarom kan je ook online je theorie examen oefenen

De voordelen van online oefenen

Online oefenen is voor veel personen vele mate beter als het oefenen uit een boek. Je kunt het ten eerste overal makkelijk doen. Even een paar vragen als je in de bus zit, in de wachtkamer of als je gewoon even niets te doen hebt. Ook wordt je progressie opgeslagen. Je weet dus waar je gebleven bent.
Zeker met online toetsen wordt je echt met je neus op de feiten gedrukt. Je kan niet iets overslaan met het nom dat je dat wel kent. Je kunt je fouten makkelijk terugzien.

Het online oefenen voor je theoretische examen is dus niet alleen makkelijker maar ook veel leerzamer. Daarnaast kan het verschillende leren (lezen, opdrachten maken, opdrachten terugkijken) ervoor zorgen dat je langer bezig kunt blijven. Zo kan jij er voor zorgen dat jij bij die helft hoort die wel binnen een keer zijn of haar theoretische examen haalt!