Auto historie, wat heeft je auto meegemaakt?

Dat de auto schade historie op te vragen is, is voor veel mensen een verassing. Vreemd, want de meest belangrijke gegevens over het verleden van je auto is bekend. Bij het kopen van een auto wil je natuurlijk zoveel mogelijk zekerheden in bouwen. Je gaat er vanuit dat de verkoper een eerlijk persoon is die je niets aansmeert. Maar waarom gaat het dan zo vaak nog verkeerd bij het kopen van een auto? Gegevens lijken niet te kloppen en gebreken worden niet vermeld. Toch kun je zelf een gedegen onderzoek doen naar het verleden van de auto die je op het oog hebt.

Van vorige eigenaren tot kilometerstand

Van auto’s (en motoren) worden veel, heel veel, gegevens bijgehouden. Er is een grote database beschikbaar waarin deze gegevens zijn opgenomen. En het mooie is dat deze database beschikbaar is. Er zijn diverse websites die hier op in spelen. Voorbeelden van nuttige gegevens zijn onder andere het aantal eigenaren van je auto, het aantal gereden kilometers en het schade verleden. Deze gegevens zijn voor iedereen beschikbaar. Al dan niet betaald, maar beschikbaar zijn ze. Om nu zo veel mogelijk onderzoek te doen voordat je een nieuwe gebruikte auto aanschaft is het opvragen van deze gegevens een eenvoudige stap. Met deze stap krijg je een goede kijk in het historie van de auto en bijvoorbeeld de huidige waarde van de auto. Zo weet je in een oogopslag of de vraagprijs van de verkoper een goede prijs is voor de auto. Met het historie rapport sta je dus in feite al met 1-0 voor op de verkopende partij. Mooie praatjes over de auto, “deze auto is van een oud vrouwtje geweest en heeft altijd binnen gestaan…”, prik je eenvoudig door. Je ziet namelijk hoeveel eerdere eigenaren de auto al heeft gehad. Zijn dat te veel eigenaren? Dan mag je al vraagtekens zetten bij de verkopende partij.

Waarde bepaling auto

De auto kan eenvoudig op waarde worden geschat. Ook deze gegevens zijn namelijk voorhanden en kun je opvragen. Zo kun je de cataloguswaarde en de dagwaarde van je auto eenvoudig inzien. Hoezo nog een kat in de zak kopen? Je kunt je prima voorbereiden, met de gegevens over je auto. Zo kom je niet voor verassingen te staan en heb je lang plezier van je aankoop. Het kopen van een auto is namelijk niet zomaar iets. Wil je direct inzicht in de historie van de auto die je wenst te kopen? Of wil je inzicht in de waarde van je auto? Klik dan hier om een rapport op te vragen.