Op welke manier kun jij je auto verkopen aan iemand in het buitenland?

Wil jij je oude auto graag exporteren naar het buitenland omdat je een buitenlandse koper voor je auto hebt gevonden? Dan is het belangrijk dat je een aantal zaken goed regelt, aangezien er strenge regels gelden voor het exporteren van auto’s naar het buitenland. Daarnaast wil je natuurlijk niet verantwoordelijk worden gehouden voor alles wat er met de auto gebeurt nadat je de auto in het buitenland verkocht hebt. Zorg er dus voor dat al je gegevens en de kentekenplaten van de auto verwijderd worden. Op die manier kan niemand in jouw naam boetes rijden in het buitenland. In deze blog lees je wat er bij het exporteren van je auto komt kijken en op welke manier je het kenteken kunt afmelden.

Wat komt er bij het exporteren van je auto kijken?

Auto exporteren? Dan is het belangrijk dat je een betrouwbare koper in het buitenland vindt. Wanneer jij je auto aan een buitenlandse koper, gevestigd in het buitenland, verkoopt, wordt dit auto-export genoemd. De procedure bij auto-export ziet er anders uit dan bij een reguliere autoverkoop. Je moet het kenteken van je auto namelijk afmelden bij de RDW. Weet je niet goed welke stappen je moet zetten om de auto te exporteren? Schakel dan vooral een professional op dit gebied in.

Zorg ervoor dat jij je kenteken afmeldt

Auto exporteren Duitsland? Zorg er dan voor dat je alle administratieve zaken rondom de export en verkoop van de auto op de juiste manier afhandelt. Voordat je een auto kunt exporteren, dien je de auto namelijk aan te melden voor export. Je kunt dit bij een RDW-balie regelen. Je dient op dat moment de tenaamstellingscodes en de kentekencard mee te nemen en je geldige legitimatiebewijs bij je te hebben. Neem ook de kentekenplaten van de auto mee als je de auto afmeldt bij de RDW-balie. Wanneer je de auto aanmeldt voor export, dien je het bedrag dat je moet betalen meteen te voldoen. Dit kost ongeveer rond de €10 euro, dus dit valt reuze mee.

Het is belangrijk om je kenteken in Nederland af te melden, aangezien er op jouw naam of kenteken dan geen boetes in het buitenland gereden kunnen worden. Dit voorkomt dat er met je geëxporteerde auto gefraudeerd kan worden. Zodra de auto niet meer op jouw naam staat en je een vrijwaringsbewijs hebt ontvangen, kun je ook de autoverzekering voor de verkochte auto stopzetten.