Dit moet je weten als je een businessplan gaat schrijven

Ben je van plan om voor jezelf te beginnen? Daar komt veel bij kijken. Allereerst heb je een goed businessplan nodig als je bij de bank wilt aankloppen voor financiering. Een bank is vaak terughoudend met het verstrekken van leningen aan start-ups. Het is immers lang niet zeker of het bedrijf een succes gaat worden en of je in staat bent om je financiële verplichtingen na te komen. Met een goed plan waarin duidelijk je plannen staan maak je een goede kans. Zeker als je kunt aantonen dat je voldoende klanten zult hebben om een goede boterham te verdienen.

Hoe ga je het doen met de bedrijfsauto?

Wanneer je ook een ‘auto van de zaak’ nodig hebt dan is het belangrijk na te denken over de financiering daarvan. Je kunt de auto kopen en hier bijvoorbeeld een lening voor afsluiten. Maar financial lease is ook een optie. De financial lease voordelen zijn best aantrekkelijk om te overwegen. Zo kun je zelf bepalen waar je je auto verzekert en staat het je vrij om deze te bestickeren. Je wordt eigenaar van de auto, wat fiscaal gezien aantrekkelijk is als je een bedrijf hebt. Tot slot kun je zelf bepalen waar je het onderhoud aan je auto laat doen, waardoor je ook daarvoor goedkoper uit bent.

Volledige vrijheid bij de aankoop van je auto

Bij private lease blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij. Vaak ben je beperkt in je keuze als het gaat om model en type. Als je een bestelwagen wilt kopen dan heb je wellicht wensen voor de inrichting of een voorkeur voor een bepaald merk. Die voorkeuren kun je gewoon laten gelden als je kiest voor financial lease. Je kunt de kosten voor het gebruik van je auto uiteraard opvoeren als zakelijke kosten zodat je optimaal profiteert van fiscale voordelen.

Wat zijn de kosten als ik voor financial lease ga?

Wanneer je kiest voor financial lease dan kun je met behulp van de financial lease calculator berekenen wat de kosten zijn. Die worden uiteraard berekend aan de hand van de aanschafprijs van de auto die je op het oog hebt. Het maandbedrag staat gedurende de hele periode vast en kun je dus zonder problemen in je boekhouding of businessplan opnemen. Zo kun je eenvoudig berekenen of er voldoende financiële ruimte is om de bewuste auto aan te schaffen.