Rijd jij binnenkort in een gloednieuwe Toyota?

Droom je er al jaren van om in een nieuwe auto te rijden maar heb je je dit nooit kunnen veroorloven? Nu kan het wel, als je kiest voor Toyota Corolla private lease. Op deze manier kun je namelijk een nieuwe auto rijden terwijl je daar een vast bedrag per maand voor betaalt. Dat is dus een heel andere situatie dan wanneer je voor je nieuwe auto in één keer een groot bedrag op tafel moet leggen. Je kunt natuurlijk ook een persoonlijke lening afsluiten voor de aankoop van een auto, maar dan betaal je rente. Leasen is niet voor niets steeds populairder aan het worden. Steeds meer mensen beseffen dat dit veel makkelijker is dan een nieuwe auto kopen.

Een auto leasen voor privé gebruik

Vroeger werd lease alleen toegepast voor auto’s die zakelijk werden gebruikt. De ‘auto van de zaak’ was vrijwel altijd een leasewagen. In de beginjaren was die alleen weggelegd voor de directeur, later kregen meer medewerkers een leasewagen via hun werk. Maar sinds een aantal jaren wordt het ook steeds populairder om een auto privé te leasen. Zo kun je via Toyota Yaris private lease in een gloednieuwe Yaris rijden zonder dat je hiervoor met de bank moet gaan praten over een lening of dat je daarvoor je spaargeld moet aanspreken. Je betaalt een vast bedrag per maand en daarmee zijn vrijwel alle kosten gedekt.

Zorgeloos rijden zonder extra kosten

Als je een auto hebt dan weet je dat de kosten niet ophouden als je je auto hebt betaald en ermee naar huis rijdt. De belasting en verzekering moeten worden betaald, en als er onderhoud of een reparatie nodig zijn dan kunnen de kosten flink oplopen. Als je een auto hebt via private lease dan heb je die zorgen niet. Want de kosten zijn allemaal inbegrepen in de leaseprijs. Je krijgt een seintje als je auto een onderhoudsbeurt nodig heeft en als die is uitgevoerd kun je wegrijden zonder dat je een hoge rekening gepresenteerd krijgt. Je weet dus vooraf precies wat voor auto je koopt als het gaat om de vaste bedragen. Alleen de brandstof komt daar nog bij, en dat heb je natuurlijk zelf in de hand.

Volledig zicht op de kosten

Je moet alleen nog afrekenen als je gaat tanken met je leaseauto. Daarvoor kun je dan wel weer gebruik maken van een tankpas die je korting geeft. Zo kun je ook op de brandstofkosten besparen. Houd er rekening mee dat een tankpas in de meeste gevallen in het buitenland niet geldig is. Je kunt hiermee wel vaak op rekening tanken, je krijgt dan iedere maand een overzicht van de getankte liters die je in één keer betaalt.