Auto’s zijn jouw hobby, autoverzekeringen niet

Wanneer je op deze website beland bent, kan er wel met zekerheid gezegd worden dat jij gek bent op auto’s. Wellicht heb je zelf één of meerdere auto’s op je naam voor privé, zakelijk en voor de hobby. Dan weet je ook dat het in Nederland verplicht is om iedere auto die je bezit te verzekeren met een minimale WA autoverzekering. Je bent met deze dekking verzekerd voor schade die je met jouw auto aanricht aan anderen vervoersmiddelen en personen. Je eigen schade is daarbij niet gedekt. Wanneer je één of meerdere auto’s bezit, dan weet je ook dat het verzekeren van je auto’s behoorlijk wat geld kost. Toch is het mogelijk om op de premie van je autoverzekering te besparen zonder onderverzekerd te zijn.

Bepaal eerst de dekking die je wenst

Als je een wat oudere auto rijdt die niet van al teveel waarde is, dan is een WA autoverzekering een prima dekking. Komt er een krasje of deukje in je auto door een ongelukje  dan is dat jammer maar daar kun jij je niet druk om maken. Heb jij een auto tussen de vijf en 10 jaar oud, dan ben je wellicht wel wat voorzichtiger met je bolide. Je wilt deze het liefst zo lang mogelijk mooi houden en daarom kies je voor een Beperkt Casco ofwel WA+ autoverzekering. Je krijgt nu ook de schade vergoed waar je zelf niets aan kan doen, denk bijvoorbeeld aan ruitschade, stormschade en inbraakschade. Rijdt jij een gloednieuwe auto, een dure auto of een hele speciale auto? Dan wil je absoluut dat jouw auto mooi blijft en alle krasjes en deukjes die maar kunnen ontstaan verzekeren. Jij kiest voor een All Risk autoverzekering. Je kunt jouw gekozen dekking eventueel aanvullen met aanvullende verzekeringen zoals een no-claim beschermer, een inzittendenverzekering of rechtsbijstandsverzekering.

Ga nu autoverzekeringen vergelijken!

Nu je weet welke dekking je wenst, kun je gaan vergelijken op Overstappen.nl. Je vult alle gevraagde informatie in en klikt op zoeken. Een autoverzekering afsluiten is maatwerk. De autoverzekeraar kijkt naar je leeftijd, je schadevrije jaren, je woonplaats en de soort auto die je rijdt. Op deze punten wordt de premie gebaseerd. Elke autoverzekeraar hanteert hierbij andere voorwaarden. De ene autoverzekering is dus daarom goedkoper dan de andere voor jou, terwijl je buurman wellicht een hele andere rij autoverzekeraars voor zich ziet wanneer hij de vergelijker invult. Kies de goedkoopste autoverzekering met de best passende dekking en voorwaarden en vraag direct een autoverzekering aan.