Een autoverzekering afsluiten? Let hier op!

In Nederland is het verplicht om een autoverzekering te hebben wanneer je besluit de weg op te gaan met dit voertuig. Echter geldt dit voor meerdere voertuigen, zo is het ook verplicht om je motor te verzekeren wanneer je hiermee wilt rijden. Veel mensen betalen veel te veel geld voor deze verzekeringen en dit is natuurlijk enorm zonde. Mensen kunnen jaarlijks tientallen euro’s besparen door zich in de verzekeringen te verdiepen. Veel mensen weten echter niet wat ze moeten doen en daarom bespreek in dit artikel wat aandachtspunten waar je op moet letten wanneer je een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten.

De dekking

Net als bij veel andere verzekering kan je zelf bepalen welke dekking je neemt. Het is voor vele mensen echter een moeilijke keuze, aangezien ze er te weinig verstand van hebben. Om deze reden zijn er een aantal richtlijnen bedacht:

          Is je auto nieuw (minder als vijf jaar oud)? Dan is het handig om te kiezen voor een allrisk verzekering.

          Is je auto zes tot tien jaar oud? Dan is een WA+ verzekering de juiste keuze.

          Is je auto ouder als tien jaar? Dan kan je een WA-verzekering nemen.

Bij bijzondere auto’s kan je er natuurlijk zelf voor kiezen om een betere dekking te kiezen.

Schadevrij gereden?

Wanneer je afgelopen jaren schadevrije hebt gereden, dan heb je schadevrije jaren opgebouwd. Deze worden dan ook landelijk bijgehouden in de Roy Data. Door deze schadevrije jaren kun je een extra korting krijgen op je autoverzekering. Kijk dus altijd hoeveel schadevrije jaren jij hebt.

Vergelijken

Wanneer je weet welke dekking je nodig hebt, is het belangrijk om de verschillende autoverzekeringen te vergelijken, aangezien de concurrentiestrijd tussen verschillende verzekeringsmaatschappijen enorm is. De premies kunnen dan ook flink verschillen en de consument kan hier zijn voordeel uithalen en tientallen euro’s per jaar besparen. Dit vergelijken kan eenvoudig op sites zoals vergelijkdirect.com.