Volkswagen GTI

De nieuwe Golf GTI is erg sportief en krachtiger dan ooit. Hij levert maar liefs 162kW en heeft 220pk. Zo zijn er 2 versies, de Standaard versie met een 2 liter motor en 220pk en de GTI performance versie met ook en 2 liter motor met 230pk.

Eigenschappen

Standaard versie:

De nieuwe golf (standaard) heeft een 2.0 liter TSI benzine motor met maar liefs 220pk en levert 162kW. Binnen 6,5 zit je met deze auto aan de 100. De topsnelheid licht bij de 244 km/u. de standaard versie is er vanaf €34.190,- bij de standaard versie is er ook de DSG versie beschikbaar “de ongeëvenaarde automaat’’ DSG staat voor Direct Shift Gear en schakelt automatisch van de ene naar de andere versnelling. Dit doet hij zonder de aandrijvende kracht te onderbreken.

GTI performance:

Met deze optie geef je de GTI nog is 10pk er bij. Hij levert dan 169kW en heeft dan 230pk. De GTI performance haalt 0,1 seconde van de 0 tot 100 km/u er af. Dit klinkt niet veel maar met een topsnelheid van 250 km/u (begrensd) hoef je je hier niet voor te schamen. Wat vooral een voordeel is van deze optie zijn de pk’s en de weg ligging. Het behouden van grip is scherpe bochten is nog beter dan de standaard versie. Wel kost dit pakket €1500,- meer. Ook met deze versie is er de DSG versie beschikbaar. Ook hier geld dat hij automatisch schakelt zonder de aandrijvende kracht te onderbreken. Dit bewust om het toerental hoog te houden, door dat het toerental zo hoog is hoor je al snel de ‘plofjes’ uit de uitlaat komen.

Plus en min punten

Minpunten:

De prijs, de prijs van deze auto is erg duur.

Échte beleving mist, veel mensen vinden dat de beleving mist.

Pluspunten:

Top prestaties, een sportieve auto met 220pk.

Feilloze afwerking, interieur en ook buitenkant van de auto.

Rijgedrag, goeie ligging op de weg en in de scherpe bochten.