Tesla model S

Een sportieve, comfortabele elektrische auto. de sedan is in 2012 op de markt verschenen in de Verenigde Staten. In 2013 kwamen ze ook in Nederland op de markt.

Eigenschappen

De model S (ā€˜ā€™Sā€™ā€™ Sedan) is de snelste sedan van de wereld hij heeft 700pk en zijn top snelheid licht op 250 km/u hij doet er 3,2 sec over om naar de 100 te gaan. De Tesla model S is niet zomaar een auto want hij is helemaal elektrisch. De model s heeft alleen een motor bij de aandrijf assen maar verder nergens. De accu is licht over de hele bodem van de auto. omdat de accu best zwaar is licht de auto goed op de weg. Het opladen van deze auto kan met een laadpaal of met een mobiele connector die gewoon in je normale stopcontact stopt, dit is ongeveer 55 km per uur. Binnen kort komt er een laadpaal op de markt die de auto met 110 km u oplaad, dit is natuurlijk ideaal dan hoef je nog korter te wachten voordat je weer de weg op kan. Over heel de wereld kan je superchargers vinden van tesla waar mensen die een tesla bezitten gratis kunnen opladen. op een volle accu kan een tesla model s ongeveer 500km rijden.

Voordelen

Er zijn veel voordelen om een tesla te rijden. Zo hoef je natuurlijk bijna geen tankstation meer op te zoeken, alleen als je de model s moet opladen. Je heb bagage ruimte voor en achterin door dat er geen motor in zit. Groot Touch screen waarmee je alles kan regelen in de auto. het schilt veel qua geld want je heb minder wegen belasting een je heb geen dure brandstof kosten meer. Het opladen kan nu heel makkelijk thuis met je oplaad punt. Ja kan instellen wanneer de auto moet gaan opladen dus als je hem savonds aan de oplader legt en je stelt in wanneer hij gaat opladen heb je er geen omkijk meer naar. En savonds opladen is goedkoper omdat de vraag naar elektriciteit dan het minste is en dus de prijzen ook lager zijn. En de auto heeft geen wegenbelasting.

Nadelen

Er zijn natuurlijk ook wat nadelen. Zo is de auto erg breed en is het minder makkelijk om het in te parkeren in bijvoorbeeld de stad. Ook duurt het natuurlijk langer om hem op te laden dan te tanken.

De auto heeft geen trek haak dus er kan geen aanhanger of caravan achter.