Slecht ter been en toch autorijden? Het kan!

Als je ouder wordt of gewoon slecht ter been bent, wordt autorijden ook steeds lastiger. De auto in en uitstappen gaat niet meer zo makkelijk als eerst, schakelen wordt lastiger of je krijgt de boodschappen niet meer in de kofferbak. In het ergste geval lukt gas geven niet meer en is het dus eigenlijk onmogelijk om nog auto te rijden. Gelukkig kan je met behulp van een aangepaste auto nog steeds veilig de weg op. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn?

Kleine aanpassingen

Vaak kan autorijden met kleine aanpassingen al een stuk gemakkelijk gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan een automatische transmissie waardoor je niet meer hoeft te schakelen. Dit kan in veel gevallen voor extra gemak tijdens het autorijden zorgen.

Heb jij moeite met het in- en uitstappen, dan kunnen instapbeugels jou van dit probleem verhelpen. Dit kan je eventueel combineren met een draai- en comfortstoel om de instap zo makkelijk mogelijk te maken. Daarnaast kan je ervoor kiezen om jouw zitpositie aan te passen. Met een autostoel op maat krijg jij een geheel nieuwe rijervaring!

Grotere aanpassingen

Helpen de kleine oplossingen niet om het autorijden voor jou makkelijker te maken, dan kan je eraan denken om grotere aanpassingen te doen. Zo kan bijvoorbeeld handgas en handremmen ingebouwd worden als jij niet meer in staat bent om jouw benen optimaal te gebruiken. Dit bespaart jou een hoop gevaarlijke situaties.

Moet jij een rolstoel meenemen of zelfs een rolstoel in de auto kunnen rijden? Ook dat is mogelijk. Met een simpele kofferbaklift til je met gemak een rolstoel in de kofferbak. Moet de rolstoel met persoon en al naar binnen gereden worden? Dat kan door middel van oprijplaten of een rolstoellift in de kofferbak. Hiervoor heb je uiteraard wel een auto met grote kofferbakruimte voor nodig.

Door middel van kleine en grote aanpassingen creƫer jij jouw eigen auto op maat waarmee jij veilig de weg op kan. Dit zorgt niet alleen voor meer veiligheid voor jouzelf, maar ook voor andere weggebruikers.

Zelf aanpassingen aan de auto doen

Tegenwoordig is het mogelijk om in bijna elke auto aanpassingen te doen die het autorijden voor jou makkelijker maakt. Neem contact op met een specialist die jou met al jouw vragen wensen kan helpen en laat je goed informeren over de mogelijkheden.

Koop je liever direct een auto op maat? Gebruik dan de autozoeker van Welzorg om de juiste auto te vinden. Zij beschikken over een groot aantal aangepaste wagens met elk hun eigen speciale functies en toepassingen.