Zo ga je gerust met de auto op vakantie

Het wordt elke dag weer zonniger buiten en de extra vrije dagen staan weer voor de deur. Dit is het teken dat het vakantieseizoen ook weer gaat beginnen. Vakantie is natuurlijk hartstikke leuk, maar brengt, voordat je weg bent, vaak ook een hoop stress met zich mee. We kennen het allemaal:

  • Het is alles wel meegenomen?
  • Waar heb ik die tentstokken toch gelaten?
  • Hoe ga ik alles in de auto krijgen?
  • Welke documenten heb ik eigenlijk allemaal nodig?

We geven je graag een aantal tips waardoor je met een goed gevoel op vakantie kan.

Gebruik een checklist voor je spullen

Door een simpele checklist in excel te maken weet je zeker dat je niks vergeet. Ben je toch iets vergeten dan voeg je het vergeten item toe aan de checklist voor volgend jaar zodat je het dan wel meeneemt. Het is ook aan te raden om per vakantie een andere checklist te gebruiken. Print hem uit en leg hem op het aanrecht. Aan het einde loop je nog één keer alles door. Zo weet je zeker dat je niks vergeet. Vaak worden er praktische dingen vergeten zoals een paraplu, een flessenopener of een koelbox.

Onderhoud is belangrijk

Het goed onderhouden van je auto en alles wat daarbij hoort is erg belangrijk. Je zit er niet op te wachten dat je na 100km rijden al met de ANWB kunt gaan bellen. Laat je auto daarom even checken bij de garage of deze wel “vakantie proof” is. Denk hierbij ook aan zaken die bij de auto horen zoals je dakdragers, dakkoffer, trekhaak of aanhanger. We horen vaak genoeg verhalen van mensen die tijdens de heenweg hun dakkoffer zijn verloren omdat ze de dakdragers niet op de juiste manier hebben gemonteerd. Het is natuurlijk erg spijtig als je op je bestemming aankomst met maar 50% van je bagage.