Rotterdam en de auto milieuzone

Inwoners van een brede omtrek van het centrum van Rotterdam zullen waarschijnlijk met gemengde gevoelens de ophanden zijnde milieuzone van Rotterdam (per 1 jan 2016) tegemoet zien.

Binnen een ruime straal van het centrum woont immers een groot bewonersaantal. Ben je als bewoner in het bezit van een oude diesel of benzine auto (zie hier de criteria), dan zul je actie moeten ondernemen voor 1 januari 2016, want vanaf dat moment is je auto niet meer toegestaan binnen de zone. Rijd je vanaf dat moment de milieuzone in, dan kun je rekenen op een behoorlijke boete van € 220,= (excl. administratiekosten).

Oude auto noodgedwongen verkopen?

Gelukkig geldt de milieuzone maar voor een paar steden binnen Nederland (vooralsnog: Utrecht, Rotterdam) en vormt de verkoop van je dieselauto of oude benzineauto niet daardoor het probleem.

De Rotterdamse sloopregeling | Subsidie

Speciaal voor de beoogde oude auto’s die niet veel meer zullen opleveren, heeft het Rotterdamse gemeentebestuur de “sloopregeling” in het leven geroepen, om de burger financieel tegemoet te komen (alleen geldig voor inwoners van Rotterdam). Want het zal je maar gebeuren, dat je enkele jaren geleden een leuke en goede diesel hebt aangeschaft, die in 2016 niet meer geaccepteerd wordt in Rotterdam. De sloopregeling komt de burger van Rotterdam financieel tegemoet: laat met de auto slopen door een erkende autosloperij, dan kan men hiervoor subsidie aanvragen (naderhand) en daarnaast bestaat de mogelijkheid om een extra geldbedrag te ontvangen voor de aanschaf van een andere (milieuvriendelijke) auto.