Dashcam

Een dashcam, wat is dat eigenlijk? Een dashcam is een autovideocamera die u kan vaststellen aan uw voorruit. Vanaf de voorruit filmt deze compact videocamera het beeld in nabije omgeving. Dit camerabeeld wordt gebruikt met verschillende redenen. Zo gebruikt men het vaak voor het filmperspectief en ter bescherming als voorbereiding op bepaalde situaties.

Filmperspectief

U heeft het perspectief ongetwijfeld wel eens gezien in een film of serie. Een scène waarbij 2 acteurs een gesprek voeren. Het beeld is gefilmd vanaf voor, maar daar kan onmogelijk voldoende ruimte zijn voor een cameraman om te filmen, dit zou overigens ook zeer gevaarlijk zijn. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van een dashcam. Soms komt het in films ook wel eens voor dat u beelden ziet alsof u zelf aan het autorijden bent. Schijn bedriegt, ook in dit geval wordt er gebruik gemaakt van een dashcam.

Een dashcam aanschaffen voor het filmperspectief komt vaak voor. Zowel voor professioneel gebruik als amateur. Ook onder studenten is de videocamera zeer populair.

Inbraak

Het komt helaas nog veel voor, auto-inbraak. Een auto is voor inbrekers vaak een makkelijk doelwit omdat men hier over het algemeen vaak minder rekening mee houdt. Een dashcam is hierbij verstandig en waarom? De videocamera schrikt inbrekers vaak al genoeg af om een eventuele inbraak af te haken.

Los van het feit dat het een auto-inbraak kan voorkomen, kan het ook in uw voordeel werken als de auto op uw huis staat gericht. Mocht er dan in uw huis worden ingebroken dan heeft uw altijd nog uw dashcam als bewijs om de daders eventueel zelf op te kunnen pakken.

Ongeluk

Ongeluk schuilt in een klein hoekje en dat blijkt met de jaarlijkse cijfers van het aantal auto-ongelukken in Nederland. Een ongeluk kan overal plaats vinden, op een drukke snelweg, maar ook gewoon in een kleine straat. Vaak is het niet altijd even duidelijk wie het ongeluk heeft veroorzaakt en wie er de dupe van is geworden. Dat zou u kunnen benadelen. Met een dashcam heeft u altijd een primaire getuigen. De videocamera kan u in zulke gevallen helpen uw gelijk te krijgen.

Heel veel voordelen dus een dashcam. Handig voor het gebruik van bepaalde filmperspectieven, inbraken en ongelukken. Een dashcam geeft autobestuurders vaak een prettiger gevoel om te rijden. En zeg nou zelf, de videocamera is gewoon enorm handig. Zowel voor u als voor de mensen om u heen in het verkeer. Rij met een getuigen, rij met een dashcam.

Bron: Dashcamshop.com