BPM aangifte

Voordat u BPM-aangifte kunt doen moet de auto gekeurd zijn. Dit is een vereiste. Na deze keuring ontvangt u een formulier t.b.v. BPM-aangifte. Dit is verplicht om te doen in Nederland van de belastingdienst. Leuker kunnen ze het niet maken maar wel gemakkelijker. Al is het niet gemakkelijk de om de BPM te berekenen. De BPM is per auto verschillend. Dit heeft te maken met het soort auto dat u rijd. BPM berekenen kunt u hier doen! Het is niet leuk om te doen maar helaas hoort het er bij. In Nederland betalen we nou eenmaal de hoofdprijs om auto te kunnen rijden. In Nederland hebben we ruim 8 miljoen personenauto’s er komen er steeds meer bij. Ieder jaar opnieuw zien we een stijging in het aantal auto’s. Menig Nederlander heeft een auto. 47,7% Procent van de Nederlanders heeft een auto en is dus verplicht op BPM aangifte te doen. (Bron: centraal bureau voor statistiek)

Wanneer u een auto heeft bent u dus verplicht om een BPM-aangifte te doen. De prijs verschilt per auto. Iedere auto heeft een ander tarief. Dit heeft met allerlei factoren te maken bijvoorbeeld hoe milieubewust uw auto is. Koopt u voor het eerst een auto? U dient dan direct de BPM aangifte te doen. Wilt u weten hoeveel geld u moet betalen? Bereken de BPM kosten dan eenvoudig en snel. Dit voorkomt vervelende verrassingen voor later. U kunt dit dan ook het beste doen voordat u een nieuwe auto koopt anders kan u nog wel eens onaangenaam verrast worden. Dat wilt u natuurlijk niet hebben, bereken daarom vooraf de BPM kosten! Een goede voorbereiding is maar het halve werk.

Een ieder is die wel eens een auto heeft verkocht weet dat de prijs soms erg laag kan zijn. Het bedrag waarvoor u de auto verkoopt wordt ook wel de handelsinkoopwaarde van de auto genoemd. Deze lage handelsinkoopwaarde heeft meestal een gunstig effect op te betalen BPM. Vanzelfsprekend staat de belastingdienst hier niet altijd positief tegen over. Deze willen het liefst dat u zoveel mogelijk belasting betaald. Dit is niet nodig als u van te voren goed nadenkt over de koop van uw auto. Bereken de BPM vooraf om aangename verrassingen voor later te voorkomen!