Een nieuwe auto kopen of prive leasen?

Je hebt er vast wel over gehoord of ergens een advertentie voorbij zien komen, privé lease. Deze manier van een autolease is de laatste 2 jaar erg populair aan het worden. Veel mensen ontdekken langzaam maar zeker het gemak van deze manier van autorijden en mobiel zijn. Voor de mensen die op dit moment nog niet precies weten wat een privé lease ook wel private lease genoemd is.

Wat is private lease?

Het is zorgeloos autorijden in een nieuwe auto. Voor een vast leasebedrag per maand rij je in een gloed nieuwe auto inclusief alle bijkomende kosten. Het enige wat jezelf nog dient te betalen is natuurlijk de brandstof. Op basis van het automerk, het model, een looptijd en een aantal kilometers per jaar wordt de maandprijs berekend. Deze prijs veranderd gedurende de leaseperiode niet. Het enige wat kan veranderen is dat je meer of minder kilometers rijd dan dat je in de eerste instantie bedacht hebt.

Daarom wordt er ook altijd een meer en minder kilometer prijs afgesproken. Dit is heel simpel, rij je meer, dan betaal je het aantal teveel gereden kilometers bij, en wanneer dit minder is krijg je zelfs geld terug. Daar moet ik wel bij zeggen dat de kilometer meer prijs hoger ligt dat de minderprijs.

In dit vastgestelde leasebedrag per maand zit: Al het onderhoud en reparaties. alle nodige verzekeringen. De motorrijtuigenbelasting en pechhulp. Optioneel wordt er ook nog vervangend vervoer geregeld wanneer je auto voor reparatie in de garage staat.

Het mooie van dit private lease concept is, dat je voor een redelijk leuk bedrag altijd in een nieuwe auto kunt rijden. Hierdoor kom je niet alleen goed voor de dag, maar rijdt je ook veiliger en schoner.

Kopen of leasen?

Of je nou een auto koopt of leaset, het is altijd een investering die je kwijt bent. Het enige verschil is dat je bij het kopen van een auto en berg geld moet betalen en zelf kunt bepalen hoe lang je in de auto blijft rijden en wanneer je hem weer verkoopt voor de beste prijs. Het is dus een rekensommetje. In het geval van een private lease blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij en vangt deze dan ook de restwaarde na de leasetermijn.

Het verdienmodel van de leasemaatschappij zit hem dus in de rente die je betaald over het te lenen bedrag voor de auto dat de kredietverstrekker heeft betaald. En krijgt de maatschappij de beste restwaarde terug voor de gebruikte auto.

Het voordeel voor jou, is dat je tegen een vast bedrag altijd in een nette en veilige auto zult rijden, waar je verder geen zorgen aan hebt. Bij het kopen van een auto heb je niet alleen een grote investering nodig. Maar betaal je ook nog alle gebreken, en het onderhoud de verzekering en wegenbelasting zelf. Als je kan rekenen dan begrijp je dat je zelf door efficiënt hiermee om te gaan wellicht niet veel goedkoper uit zal zijn met leasen of kopen.

Stel je hebt het geld om welke auto dan ook te kopen, en je vind het geen enkel probleem dat je zelf zorg draagt voor alle bijkomende kosten en zaken die geregeld moeten worden. Dan kun jij er ook voor kiezen om de auto met de beste restwaarde te verkopen. En weer een nieuwe auto te kopen. Toch is er een verschil waardoor in veel gevallen een private lease auto goedkoper is dan dezelfde auto zelf kopen.

Betaalbaar voor iedereen.

Het voordeel zit hem vooral in het feit dat de leasemaatschappij auto’s goedkoper in kan kopen, zeker wanneer je direct bij een officiële merkdealer zelf gaat leasen. Tenslotte is al het onderhoud in eigen beheer, en kunnen ze dit administratief erg voordelig inrichten waardoor ze scherpe tarieven kunnen hanteren. Leasemaatschappijen kopen de auto’s centraal in, net als de grote afname van verzekeringen en de pechhulp. Hierdoor kunnen ze natuurlijk kortingen afdwingen die jij als particulier niet hebt.

Zoals ik in het begin van dit artikel al vermelde is private lease erg populair en ontzettend aan het groeien. Hiermee groeit ook het aanbod private lease auto’s in mee. In principe kun je al elke auto leasen met een privé lease. Meer en meer dealers gaan meer verschillende auto’s uit de diverse klassen aanbieden tegen scherpe tarieven. Waardoor het straks voor iedereen mogelijk is om in een nieuwe auto te rijden tegen een betaalbare prijs.

Lease voor bedrijven en ondernemers.

Als bedrijf of ondernemer is een financial lease in de meeste gevallen een betere oplossing. Ook in deze niche groeit het aanbod en komen er meer betere diensten bij. Neem bijvoorbeeld Mobility Service Nederland die een eigentijdse manier van werken aanbied en je als bedrijf al binnen 5 minuten een leasecontract kunt afsluiten voor een gewenste auto. Dit is vrij vernieuwend als je nagaat dat je bij de meeste leasebedrijven en kredietverstrekkers een paar weken onderweg bent om alles te regelen en getoetst te worden. Mobility Service Nederland doet dit online via digitale systemen en kunnen deze dienst daarom zo aanbieden. Van het berekenen van de lease prijs tot de afhankelijk, alles wordt digitaal geregeld.