Auto invoeren vanuit het buitenland wat je moet weten

Een auto importeren uit het buitenland kan veel voordelen hebben. Voor velen is het importeren van een auto uit een buitenland immers een stuk voordeliger dan het kopen van een auto binnen Nederland. Daarnaast heb je in veel gevallen bij het importeren van een auto uit het buitenland ook meerdere en bredere opties. In deze blog leggen we je uit hoe een auto invoeren vanuit het buitenland onder anderen voor voordelen heeft.

Auto invoeren vanuit het buitenland

Het invoeren van een occasions uit het buitenland kan wat moeite kosten, maar levert je dan ook zeker wat op. Een tweedehands auto in het buitenland is in veel gevallen in betere staat dan een auto in Nederland, maar bij de invoering van de auto moeten er wel een aantal dingen gebeuren. Zo moeten er processen met het kenteken voldaan worden, moet de auto uiteraard getransporteerd worden naar Nederland, maar ook moet de auto na het transport naar ons land hier ook nog RDW-gekeurd worden. Daarnaast moet er ook een BPM-aangifte gedaan worden. Een auto invoeren uit het buitenland is toch een stuk makkelijker dan je denkt als je een professional in de arm neemt.

Voordelen auto invoeren

Het invoeren van een auto uit het buitenland heeft verschillende voordelen. Een van de populairste landen om auto’s vandaan in te voeren onder Nederlanders is Duitsland. Dit heeft vooral te maken met het feit dat auto’s daar natuurlijk te koop staan voor een stuk lagere prijzen dan de auto’s in Nederland. Een auto invoeren kost aardig wat moeite, maar voor een prijs die een dusdanig stuk lager is dan in Nederland is deze moeite het voor de meeste mensen wel waard. Ook de kosten die je betaalt voor het invoeren van de auto zijn een stuk lager in veel gevallen, dan het prijsverschil met wanneer je de auto in Nederland koopt. Naast dat je, wat betreft de prijzen vaak voordeliger uit bent hebben auto’s in het buitenland ook vaak een luxere uitvoering en zijn ze in veel gevallen beter onderhouden.

Laten transporteren

Als je eenmaal de beslissing hebt genomen een auto te willen importeren is het vaak het slimst om de auto te laten transporteren. Hier zijn bedrijven voor die er gespecialiseerd in zijn. Ook kun je zelf de auto naar Nederland rijden, maar in veel gevallen is dit een behoorlijk grote afstand en is transporteren voordeliger voor jezelf. Wel is het handig om zelf naar het land te gaan en de auto zelf te bekijken en te testen voordat je hem koopt.

Bron: www.easyimport.nl