Met deze tips vind je de juiste laadpaal

Duurzaamheid staat tegenwoordig hoog in het vaandel van veel bedrijven. Het verduurzamen van organisatieprocessen en de productie, distributie en ook nog promotie van producten heeft in de afgelopen jaren heel veel aandacht gegenereerd. Elektrische auto’s zijn daardoor ook ontzettend populair geworden onder consumenten. De vraag naar laadpalen voor deze auto’s is dan ook significant gestegen. Vanwege deze stijging in vraag zijn er ook ontzettend veel bedrijven die een laadpaal kunnen leveren. Maar hoe weet je nou welke laadpaal geschikt is voor jouw situatie en jouw auto? Niet elke laadpaal is hetzelfde namelijk en niet elke versie is geschikt voor bepaalde type auto’s. Verder is het zo dat smaak natuurlijk ook een rol in het spel heeft. Want een laadpaal kopen die niet mooi op de oprit past, is natuurlijk zonde!

Vragen om te stellen bij aanschaf van een laadpaal

Er zijn verschillende manieren waarop je de juiste laadpaal kan kopen en een goede keuze kan maken. Als eerste is het belangrijk dat de volgende vragen gesteld worden:

  • Welk merk auto heb je?
  • Welk type laadpaal heb je nodig?
  • Hoeveel rijd je? Hoeveel kilometers rijd je gemiddeld?
  • Zakelijk of privé?

Dit zijn belangrijke vragen om te stellen voordat je een laadpaal thuis laat installeren. Het merk van de auto heeft namelijk effect op welke aansluiting je nodig hebt voor de elektrische auto. Verder is het belangrijk om het type paal te bepalen. Dit komt doordat verschillende types goed aansluiten op bepaalde merken van auto’s. Verder is het ook belangrijk om te bepalen hoeveel je rijdt met de auto. Dit speelt namelijk mee in de kosten van het laden van de auto. Als je de auto namelijk vaker moet opladen dan kost dat ook veel meer. Daarom is het belangrijk om goed te kijken welke laadpalen een bepaalde hoeveelheid energie gebruiken.

Waarom zelf een laadpaal kopen?

Je zal je misschien afvragen waarom het nodig is om zelf een laadpaal te kopen. Wellicht werk je voor een bedrijf die op de parkeerplaats een oplaadpunt heeft staan. Maar dit geeft niet dezelfde opties als eentje die je thuis op de oprit hebt. Als je namelijk een laadpaal thuis hebt, dan hoef je je in de ochtend geen zorgen te maken of je auto wel weg kan rijden die dag. Het is namelijk wel zo dat er een oplaadpunt in de buurt moet zijn wil je de auto kunnen gebruiken. Het opladen van een auto duurt namelijk gemiddeld 8 uur. Bij sommige auto’s gaat het sneller en bij sommigen wat langzamer. Dat hangt af van het type auto dat je hebt. Daarom is het fijn als je een oplaadpunt op je eigen oprit hebt zodat je zeker weet dat je in de ochtend de auto gewoon kan gebruiken om naar je werk te gaan, of wanneer je natuurlijk op vakantie gaat.

Een voordelige laad-oplossing van Cable Soolutions

Als je goed geholpen wilt worden voor een oplaadpunt bij jou thuis, dan is het een heel goed idee om contact op te nemen met Cable Soolutions. Dit bedrijf heeft expertise in het ontwikkelen van kwalitatief hoge oplaadpunten en biedt deze aan voor een hele aantrekkelijke prijs. Op de website van Cable Soolutions vind je meer informatie hierover. Het bedrijf denkt graag mee in een gepaste oplossing voor jouw situatie, waardoor je lang kan genieten van het elektrisch rijden.