Tips voor het afsluiten van je autoverzekering

Voordat je in Nederland de openbare weg mag betreden met een auto, is het noodzakelijk om een autoverzekering af te sluiten. Bij het afsluiten van een autoverzekering zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. In dit artikel vind je handige tips, die je helpen om tot de beste autoverzekering bij jouw auto te komen. Onder meer je leeftijd, je schadevrije jaren en de kosten voor de aanschaf van de auto hebben hun invloed op het bepalen van de meest geschikte autoverzekering.

Verdiep je in de verschillende soorten verzekeringen

Bij het afsluiten van een autoverzekering is het allereerst aan te raden, om je te verdiepen in de verschillende soorten autoverzekeringen. Kies je bijvoorbeeld voor een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco of een WA-verzekering met volledig casco. Onder een WA-verzekering met volledig casco verstaan we ook wel een allrisk autoverzekering. Er zijn handige websites, waarop je de dekking van verzekeringen met elkaar kunt vergelijken. De dekking van een WA-verzekering is het minst uitgebreid. Hierbij wordt enkel schade aan andermans voertuig vergoed bij een ongeluk. Een allrisk autoverzekering dekt ook de schade aan je eigen auto na een ongeluk en bijvoorbeeld schade door weersinvloeden.

Premies van autoverzekeringen vergelijken

Ook niet onbelangrijk is het vergelijken van de premies voor autoverzekeringen. Online vind je diverse tools, die je helpen om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Klik hier om een voorbeeld van zo’n tool te bekijken. De premie voor je autoverzekering hangt samen met het type autoverzekering dat je afsluit, het aantal schadevrije jaren dat je hebt en je leeftijd. Vaak is de premie voor een autoverzekering relatief hoog voor jongeren met een leeftijd tussen de 17 en 23 jaar. Na deze periode neemt de premie steeds iets verder af. Mede door het feit, dat het aantal schadevrije jaren toeneemt.