Tips om goed voor je automotor te zorgen

Bij een auto die lekker rijdt denken de meeste mensen natuurlijk vooral aan een goed uitgeruste auto met goede motoronderdelen en suspensie. Een goede en sterke auto die soepel rijdt is natuurlijk het overgrote deel voor een echt ‘lekkere’ rijervaring. Maar wist je dat hoe je voor je automotor en alles wat hierin zit zorgt ook kan bijdragen aan het lekker rijden. En eveneens aan het verminderen brandstofverbruik. Hier zijn twee tips om goed voor je motor te zorgen, zodat deze lang meegaat, lekker soepel blijft lopen en schoon blijft.

1. Kies de juiste motorolie.

Motorolie is een heel belangrijk ingrediënt, en een zorgzame autobestuurder controleert eens in de zoveel tijd zijn oliepeil. Motorolie zorgt ervoor dat alle bewegende onderdelen in je motor soepel lopen, het voorkomt frictie, roest en slijtage, en het draagt ook nog eens bij aan de reiniging van je motor. Te veel olie is even kwalijk als te weinig olie. Bij te veel komt er te veel druk te staan op de oliefilters en kan de olie gaan lekken. Bij te weinig kan er frictie ontstaan binnen de bewegende onderdelen in je motor, en kunnen dingen gaan slijten.

Als je kijkt naar verschillende soorten motorolie, kom je er talloze tegen. Minerale of synthetische olie, olie met een hoge of een lage viscositeit (dat wil zeggen: dikheid). Bij verschillende motoren passen verschillende oliën. Modernere motoren bevatten bijvoorbeeld steeds kleinere en dunnere onderdelen, waardoor dunnere oliën ook beter passen. Het gebruik van de juiste motorolie die ervoor zorgt dat alles soepel loopt, kan je tot 4% brandstofverbruik besparen! Eurol olie en Kroon olie zijn twee merken die vrijwel alle soorten olie aanbieden, dus in hun assortiment vind je altijd wat je zoekt.

2. Tank af en toe V-Power benzine

Waarom voor V-Power gaan als deze duurder is dan gewone diesel, vragen veel mensen zich wel eens af. V-Power heeft de naam iets beter voor de motor te zijn, het zorgt voor een wat schonere motor. 1 op de 5 tot 10 keer tanken met V-Power wordt aangeraden, veel autobestuurders merken dat het hierna altijd weer wat lekkerder rijdt.