Parkeerschade voorkomen? Zo doe je dat!

Soms lijkt het wel of de parkeerplaatsen steeds kleiner worden en de auto’s steeds groter. Het is dan ook niet heel gek dat parkeerschade een veel voorkomende vorm van autoschade is. Soms kun je er niks aan doen dat je auto wordt beschadigd, bijvoorbeeld door de fout van anderen. Maar je kunt zelf wel een aantal maatregelen nemen waarmee je de kans op parkeerschade verkleint. Benieuwd welke dat zijn? Dat vertellen we je in deze blog! En heb je toch parkeerschade opgelopen? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij je Seat dealer in Amsterdam.

Parkeren

Er zijn een heleboel zaken waar je op kunt letten tijdens het inparkeren en wegrijden.

 • Probeer ten eerste altijd een parkeerplek te zoeken waar je voldoende ruimte hebt. Zo verklein je de kans dat je tijdens het inparkeren tegen een andere auto aan komt.
 • Laat ook voldoende ruimte over tussen jouw auto en een andere auto. Zo voorkom je niet alleen dat je een andere auto raakt, maar ook dat andere auto’s die van jou raken tijdens het wegrijden.
 • Vind je het heel lastig om netjes in te parkeren? Vraag dan gewoon om hulp. Laat bijvoorbeeld een van je passagiers uitstappen om je aanwijzingen te geven bij het inparkeren.
 • Parkeer nooit naast scheef geparkeerde auto’s. De bestuurder van een scheef geparkeerde auto kan mogelijk niet goed parkeren of is niet zo nauwkeurig. Dit vergroot de kans op parkeerschade aan jouw auto.
 • Kun je goed achteruit inparkeren? Probeer dit dan zo vaak mogelijk te doen. Op deze manier heb je namelijk veel beter zicht bij het wegrijden.
 • Ook is het altijd verstandig om je spiegels in te klappen. Het kan namelijk gebeuren dat er een auto vlak langs die van jou rijdt, waarbij de kans bestaat dat hij de spiegels eraf rijdt. Bovendien zien de spiegels er zo minder aantrekkelijk uit voor vandalisten.
 • Voorkom parkeren op de hoek. Het komt namelijk regelmatig voor dat bestuurders een bocht net iets te krap of te ruim nemen, waarbij ze jouw auto kunnen raken. Is het echt onvermijdelijk om op een hoek te parkeren? Klap dan de spiegels in en zorg dat je auto zo dicht mogelijk bij de stoeprand staat. Let wel op dat je stoeprandschade voorkomt.
 • Bovendien is het verstandig om parkeerplaatsen onder bomen te vermijden. Zeker in de herfst vallen er nog wel eens takken van bomen, die lelijke schade aan je auto kunnen veroorzaken.
 • Parkeer je auto altijd op een goed verlichte parkeerplaats. Zo maak je je auto minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Ook is het verstandig om je auto te parkeren op een plek waar de auto goed zichtbaar is. Zo zijn er mogelijk getuigen in het geval van autoschade. Ook beveiligingscamera’s zijn ideaal.
 • Parkeer je je auto bij een feestje? Doe dit dan liever een stukje verderop. Feestgangers kunnen namelijk nog wel eens zorgen voor vandalisme.