Mogelijkheden bij de aanschaf van een auto

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe auto aan te schaffen? In dat geval kan het verstandig zijn om vooraf uit te zoeken welke mogelijkheden je hebt. Tegenwoordig heb je onder meer de keuze uit een geheel nieuwe auto, een occasion en bijvoorbeeld een auto leasen. Het leasen van een auto maakt dat je niet langer een grote investering hoeft te doen vooraf. Je betaalt hierbij immers maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van de auto. Je hebt bij het leasen van auto’s de keuze uit financial- en operational lease. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welk type leasecontract het beste bij je past.

Een lening afsluiten voor je nieuwe auto

Wanneer je momenteel niet voldoende budget hebt om de auto zelf te kunnen bekostigen, kun je een lening afsluiten. Er zijn verschillende kredietverstrekkers, die kleine leningen aanbieden voor mensen die een nieuwe auto willen kopen. Houd er hierbij rekening mee, dat je rente betaalt over deze lening. De auto wordt hierdoor duurder, dan dat de vraagprijs op voorhand is. Lees hier meer over het afsluiten van een lening.

Financial lease is een alternatief voor het afsluiten van een losse lening. Bij financial lease betaal je de auto maandelijks voor een deel af.

Occasion kopen bij een autodealer

Om de kosten voor de aanschaf van een nieuwe auto niet te hoog op te laten lopen, kun je voor een occasion kiezen. Een occasion is een tweedehands auto, die vaak door een autodealer aangeboden wordt. Door de auto bij een autogarage te kopen, ben je ervan verzekerd dat de auto voor de verkoop hiervan nog uitgebreid gecontroleerd is op slijtage. Waar nodig zullen de versleten onderdelen vervangen zijn, zodat je een lange tijd plezier zal hebben van de auto.