Over private lease bestaan veel misvattingen

Kies je voor private lease? Natuurlijk wil je da  een leasecontract afsluiten bij een bettrouwbare leasemaatschappij. Kies daarom voor een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease. Een leasemaatschappij met het keurmerk Private Lease voldoet aan strikte voorwaarden. Je weet dus zeker dat je hebt gekozen voor een betrouwbare leasemaatschappij.

Welke zekerheden worden door het Keurmerk Private Lease geboden?

Kies je voor een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease? Dan weet je in ieder geval zeker dat de voorwaarden van de leasemaatschappij eerlijk zijn, dat er door de leasemaatschappij een compleet product wordt geboden, dat je beschermd bent tegen te hoge financiële lasten, dat je na het afsluiten van het contract 14 dagen bedenktijd hebt en dat je weet wat moet doen als je klachten hebt.

Toetsen van de kredietwaardigheid

Besluit je om een auto te leasen bij een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease? Dan wordt je kredietwaardigheid getoetst voor het aangaan van het leasecontract. Het toetsen van de kredietwaardigheid is een van de eisen die door het keurmerk worden gesteld. Particulieren worden zo beschermd. De toetsing voorkomt immers dat ze geconfronteerd worden met maandlasten die ze niet kunnen betalen.

Leasecontract wordt geregistreerd bij de BKR

Kies je voor een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease? Dan zal de leasemaatschappij je leasecontract registreren bij de BKR.  Welk bedrag geeft de leasemaatschappij door aan de BKR? Het bedrag dat de uitkomst is van de berekening maandelijkse leaseprijs maal looptijd in maanden maal 65%. Heb je geen betalingsachterstanden? Dan is een BKR-registratie voordelig, want het is een bewijs dat je een correct betalingsgedrag hebt.