Je auto wrappen of dippen: wat is het beste?

Stel je auto is je oogappeltje en je wilt dat deze er tiptop in orde uitziet. Maar plots komt er een flinke kras in je lak te zitten. Of misschien ben je wel gewoon onwijs uitgekeken op de huidige kleur van je auto. Hoog tijd voor een opfrisbeurt. Een nieuw kleurtje kan namelijk een hoop goeds doen voor de uitstraling van je auto. Nu is het opnieuw laten spuiten van je auto ontzettend duur en vooral ook erg tijdrovend. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop nieuwe technieken die je in kunt zetten wanneer je je auto van een nieuw kleurtje wilt voorzien. Wat dacht je bijvoorbeeld van wrappen of dippen? We leggen je graag uit wat deze technieken precies inhouden en welke je het beste kunt toepassen.

Wat is het verschil tussen wrappen of dippen?

De eerste vervangende techniek voor het spuiten van lak was het zogeheten wrappen. In dit geval wordt er geen lak op je auto gespoten en wordt er ook geen gebruik gemaakt van verf. Bij wrappen wordt er als het ware een folie over je huidige lak heen geplaatst waardoor je auto razendsnel een geheel nieuwe kleur krijgt. Hierdoor is het niet nodig om de oude lak eraf te schuren wat je een hoop tijd bespaart. Precies om deze reden is wrappen de laatste paar jaar ontzettend populair geworden. Toch is er onlangs een nieuwe techniek bij gekomen die ontzettend veel voordelen biedt. Bij het zogeheten dippen gebruik je een speciale spray gemaakt van synthetisch rubber in vloeibare vorm die je over je huidige lak spuit. Het enige wat je van tevoren hoeft te doen is het oppervlak schoon te maken. Afplakken is niet nodig want je verwijdert overtollige restjes ontzettend gemakkelijk. Het voornaamste voordeel van het dippen van je auto? Het is snel, goedkoper en wanneer je een beetje oefent kun je het ook zelf doen.

Voor welke techniek kun je het beste kiezen?

Beide technieken hebben zo z’n voordelen. Toch kleven de meeste voordelen aan het dippen van een auto. Het wrappen van een auto moet namelijk gedaan worden door een erkende wrapper wil je dat het resultaat mooi strak afgewerkt is. Het is erg lastig om een auto te wrappen en er zijn veel garages die deze techniek wel gebruiken maar hier niet helemaal bekwaam in zijn. Omdat het een lastige klus is, kost het wrappen van een auto bij een erkende garage vrij veel geld. Je bent al snel meer dan 1500 euro kwijt. Het dippen van een auto is daarentegen goedkoper en sneller.