Ford focus electric

De Ford focus electric is een moderne auto met een aerodynamisch design waardoor hij weinig lucht weerstand heeft hierdoor zijn prestaties erg goed. Ook heeft de focus electric goede prestaties en een soepele rij ervaring. De focus electric heeft een modern design net als de diesel en benzine uitvoering. Zo is er goed na gedacht over het ontwerp en welke materialen er gebruikt moesten worden. De auto is dus voorzien van hoogwaardige materialen zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Zo heeft het interieur een mooie afwerking met mooie autostoelbekleding en een mooi instrumentenpaneel. Zo heb je op je display een energy coach, driving coach, brake coach en je kan je verbruik van de afgelopen tijd zien.

Rijervaringen

De auto creëert energie elke keer dat u remt en met deze energie laad de batterij zich zelf weer op. Zo vangt hij 90% van de energie op bij het remmen dat is natuurlijk ideaal als u bedenkt dat dit anders verloren zou gaan. Ik had het al eerder vermeld maar de brake coach helpt u hierbij, in het display kan je namelijk zien hoeveel energie u heeft opgevangen door het remmen. Ook kunt u in de display vinden hoe vol de accu is zodat u weet wanneer de auto weer moet opladen. wat je nog meer kant vinden in de display is de efficiënte manier van rijden. Als je efficiënt rijd dan komen er vlinders in het display zodat u weet dat je het efficiënt aan het rijden bent en het maximale kunt halen uit u energie/accu.

Vermogen

De elektrische motor heeft natuurlijk voordelen zo heeft hij geen uitstoot en is hij bijna geluidloos. De topsnelheid van de focus electric is 137 km/u en zelf bij deze snelheid heeft u geen last van geluid zowel binnen als buiten de auto. u kunt tot 162 kilometer uit elke oplaad beurd halen.

Opladen

Hieronder kunt u zien hoelang het opladen duurt met apparaten/ oplaad punten:

Sopcontact thuis:

100 km – 6-7 uur

162 km – + 11 uur

Openbaar oplaadpunt:

100 km – 4-5 uur

162 km – + 7 uur

Hoogspanning:

100 km – 2-3 uur

162 km – + 4 uur