Eibach veren update mei 2018

Eibach, opgericht door en vernoemd naar Heinrich Leiband, is een bedrijf dat in 1951 in Duitsland is opgericht. Eibach is vooral bekend om de veren die het merk voor bijna alle soorten auto’s vervaardigd en verkoopt. Naast veringen, kan je bij Eibach ook terecht voor andere auto-onderdelen, waaronder spacers en schroefsets. Het bedrijf is in de hele wereld werkzaam en heeft momenteel productiebedrijven in Europa, Noord-Amerika en Azië. Eibach heeft officiële verkooppunten in meer dan 80 landen en dit aantal stijgt nog steeds.

Veren

Veringen, vaak zijn deze maar klein maar toch ontzettend belangrijk. Ze nemen namelijk stoten op waardoor je met een gerust hart over een steentje of een kuiltje kunt rijden. Eibach heeft verschillende soorten veren, waaronder hulpveren en verlagingsveren. Verlagingsveren zijn ideaal om je auto nog sportiever te maken aangezien ze letterlijk de auto verlagen. Dit verlagen is ‘slechts’ een paar centimeter maar de rijervaring wordt er vaak wel comfortabeler en veiliger van. Zo zorgen de Pro-Kit veren van Eibach voor een optische verlaging van de auto terwijl de SportLine veren de auto niet alleen verlagen, maar ook zorgen dat de auto sneller en directer reageert. Ook zorgen dit soort veren ervoor dat de auto niet ver overhelt.

Tip: Goedkoop kun je sportline en prokit aanschaffen hier.

Voertuigen

Vaak denkt men onterecht dat Eibach alleen onderdelen voor auto’s produceert. Eibach verkoopt namelijk ook onderdelen, en dus ook veren, voor motoren. En trouwens niet alleen voor motoren, Eibach onderdelen worden ook gebruikt in de Formule 1. Het mag voor zich spreken dat Eibach dus geen ‘gewoon’ merk is. Het is namelijk bewezen dat Eibach onderdelen langer meegaan en dus ook minder snel vervangen hoeven te worden dan andere, reguliere merken.

Wist je dat?
-> Nu ook Britten goedkoop en gemakkelijk Eibach producten kunnen kopen bij Extreme-Carstyling.co.uk?

In de voertuigenindustrie zijn veren van essentieel belang, ze zijn namelijk niet alleen van invloed op de rijervaring en rijcomfort maar bepalen ook voor grote mate de veiligheid. Voertuigen, dit zijn dus niet alleen auto’s maar bijvoorbeeld ook motoren, zijn namelijk moeilijker te besturen als de veren niet optimaal zijn. Het wordt daarom vaak aangeraden om goede kwaliteitsveren te kopen van een bekend merk. Een voorbeeld van zo’n merk met jarenlange ervaring in het vakgebied is Eibach.