Een keuze tussen een gebruikte of een nieuwe vorkheftruck?

Het kopen van een nieuwe vorkheftruck kan al snel behoorlijk in de papieren lopen. Misschien kan een tweedehands exemplaar een oplossing zijn.

Waarom zou je hiervoor kiezen?

Op het moment dat je een heftruck wil kopen, dan loop je al snel tegen behoorlijke kosten aan. Als je een gebruikte variant koopt zijn de kosten aanzienlijk lager. Dat hoeft niet te betekenen dat je slecht materiaal koopt. De verschillende aanbieders van deze producten bieden de A-merken tegen een gereduceerd tarief aan.

Het maken van een nieuw product, zoals gebruiksapparaten, gaat altijd gepaard met negatieve gevolgen voor het klimaat. Als je kiest voor een tweedehandse heftruck dan zijn er voor de productie minder grondstoffen nodig. Al die benodigde materialen moeten ook aangevoerd worden. Dat brengt veel uitstoot met zich mee. Wil je een steentje bijdragen aan een verbetering van het klimaat? Het kopen van een tweedehands product kan hieraan bijdragen.

Als je kiest voor het kopen van een gebruikt model dan hoeft het niet zo te zijn dat je kwalitatief een slecht product koopt. In tegendeel de heftrucks zijn technisch in goede staat.

Wat is het voordeel ten opzichte van een leasecontract?

Het is inderdaad ook mogelijk om het benodigde materiaal te leasen. Dan hoef je niet een keer het aankoopbedrag op te hoesten maar heb je maandelijks een betaling aan de leasemaatschappij. Daar zit ook direct het nadeel, de kosten aan de uitlener komen maandelijks terug. Ook in de maanden dat het laagseizoen is, dan gaat deze maandelijkse afdracht ten koste van je solvabiliteit. Pas na het betalen van alle termijnen ben je ook juridische eigenaar van het product. Het is daarom ook goed om uit te zoeken wie er aansprakelijk is bij schade, onderhoud en diefstal.

Waar kan je een tweedehands (vork)heftruck kopen?

Er zijn verschillende aanbieders op de markt die occasions van (vork)heftrucks verkopen. De voorraad van deze bedrijven is vaak groot, zodat ze snel kunnen leveren. Als ze je specifieke wens niet kunnen aanbieden dan hebben ze vaak wel contacten om te bemiddelen.