Dit is wat je over een bedrijfswagen met enkele en dubbele cabine wil weten

Ben je ondernemer en ben je op zoek naar een ruime bedrijfswagen? Dan kun je bijvoorbeeld uit een wagen met enkele of dubbele cabine kiezen. Op deze pagina lees je welke voordelen er aan het kopen van een bedrijfswagen met enkele cabine zitten. De enkele cabine heeft drie zitplaatsen en gebruik je vooral om goederen mee te vervoeren. De dubbele cabine biedt de mogelijkheid om personenvervoer en goederenvervoer te combineren. Daarnaast worden direct ook de voordelen van een bedrijfswagen met dubbele cabine gedeeld. Verder lees je aan welke eisen de bedrijfswagen met dubbele cabine aan dient te voldoen.

Welke voordelen zitten er aan een bedrijfswagen met een enkele cabine?

Wil je binnenkort een bedrijfswagen met enkele cabine aanschaffen? Dan is het handig om de voordelen van deze zakelijke investering alvast op een rijtje te zetten. Allereerst is een bedrijfswagen met enkele cabine handig om alle goederen praktisch, veilig en snel in te vervoeren. De laadruimte die je uitkiest, dient te passen bij het type goederen dat je vervoert. Verder bestaan er energiezuinige modellen, waardoor je minder CO2 uitstoot en je dus een bewuste keuze maakt met betrekking op het milieu. Breng je veel tijd op de weg door en gebruik jij je bedrijfswagen ook als kantoor? Dan kun je uit modellen kiezen die je het beste comfort bieden. Kies bijvoorbeeld voor een goede kwaliteit van de stoelen en extra beenruimte.

Wat zijn de voordelen van een bedrijfswagen met een dubbele cabine?

Denk je erover na om een bedrijfswagen met dubbele cabine aan te schaffen? Dan wil je van tevoren natuurlijk wel weten welke voordelen hieraan zitten. Wist je namelijk dat de aanschaf van een bedrijfswagen met dubbele cabine fiscaal gezien vaak voordeliger en dus ook aantrekkelijker is? Het belangrijkste voordeel is dat je bij de aanschaf van dit type bedrijfswagen geen Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen (BPM) hoeft te betalen. Verder betaal je voor dit type bedrijfswagen een lagere verzekeringspremie en motorrijtuigenbelasting. Aangezien het om een zakelijke aankoop gaat, heb je automatisch ook het recht op investeringsaftrek.

Het is wel belangrijk dat de bedrijfswagen met dubbele cabine aan bepaalde strenge voorwaarden voldoet. Zo mag er maximaal één extra rij met zitplaatsen in gemaakt zijn, mag er maar één zijruit laadruimte zijn en mag een vaste achterwand niet ontbreken. De bedrijfswagen met dubbele cabine dient ook een gesloten laadruimte of een open laadbak te hebben.