De voordelen van dakdragers

Op reis gaan met de auto is hartstikke leuk, je zit alleen wel urenlang opgesloten in een kleine ruimte. Dan wil je natuurlijk wel op de meest comfortabele manier reizen. Een auto volgepropt met bagage waardoor je geen bewegingsruimte hebt kan dan heel vervelend zijn. Een dakdrager biedt daarom uitkomst. Een dakdrager plaats je op het dak van de auto. De dakdrager biedt de mogelijkheid om een bagagebox op te bevestigen. Daardoor kan je extra bagage meenemen.

Wat is een dakdrager?

Een dakdrager is een aan rekken bevestigde bagage box boven op uw auto. Je kunt in de bagagebox extra bagage kwijt. Zodoende is er in de auto meer ruimte over en kan je toch alle bagage meenemen. Een extra voordeel van een dakdrager is dat het de aerodynamica bevordert en daarmee het brandstofverbruik vermindert.

Kwaliteit van een dakdrager

Vroeger aarzelde men om een dakdrager aan te schaffen, omdat de bagage bovenop het dak beschadigd kon worden door het weer. Ook was men bang dat de bagage gestolen zou worden. Tegenwoordig is een dakdrager goed beschermd tegen diefstal, met een sterke afsluiting. Verder zal de bagage niet snel beschadigd raken door de stevige aluminium of stalen constructie van de dakdrager en is de dakkoffer minimaal spatwaterdicht.

Verschillende type dakdragers

Er bestaan veel verschillende vormen en maten van dakdragers en dakkoffers. Op elke type auto past een andere dakdrager met andere type rekken. Daarom moet er goed opgelet worden welke type dakdrager je aanschaft. Zelf  heb ik Faradbox in Enschede geraadpleegd om een dakdrager voor de Volvo aan te schaffen. De dakdrager met bagage box zijn van goede kwaliteit. De dakdrager en bagage box zijn al verschillende keren mee geweest op vakantie en ik heb er ontzettend veel profijt van gehad. Dat maakte het reizen in de auto met het hele gezin een stuk comfortabeler.