Bestuurbare auto kopen? Hier let je op

Droomde jij er van kinds af aan al van om lekker met een bestuurbare auto te scheuren? Dan is dit je kans. Bestuurbare auto’s zijn namelijk niet alleen voor kinderen! De echte bestuurbare auto’s zijn geen speelgoed. Maar wil je er nou een aanschaffen en weetje niet waar je moet beginnen? In deze blog lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van een bestuurbare auto.

De aandrijving

Als eerste let je bij de aanschaf van een bestuurbare auto (ook wel RC auto) op de aandrijving van de auto. We maken onderscheid in auto’s aangedreven door: benzine, elektra en nitro.

Elektro

De elektromotoren zijn het meest geschikt voor beginnende bestuurders. De auto’s met een elektromotor zijn het makkelijkste in onderhoud. Ook halen ze levensechte snelheden. Let er wel even op of je een brushed of een brushless aandrijving hebt. Dit maakt namelijk nogal verschil in het onderhouden van de auto.

Benzine

De benzineauto’s zijn voor de wat meer gevorderde rijders. Een bestuurbare auto aangedreven door benzine is een serieus hobby. Het onderhouden van de motor vergt enige kennis, maar vooral veel liefde en aandacht.

Nitro

De door nitro aangedreven auto’s lijken in veel opzichten op de benzineauto’s. Maar de motoren van de nitro auto’s vergen nog iets meer aandacht en zijn weer net iets moeilijker in onderhoud.

Algemene tips

Ga je een bestuurbare auto kopen, bedenk van tevoren goed wat je graag wilt. Wil je er veel tijd in stoppen en lekker sleutelen aan de auto? Kies dan voor een benzine of nitro auto. Wil je gewoon lekker karren? Neem dan een elektro aangedreven auto. Ook is het aan te raden om wat auto’s proef te rijden. Ga even naar de showroom en laat je adviseren. Denk er vervolgens rustig over na. En tot slot wees niet te ongeduldig.