Auto invoeren uit Duitsland? Kies voor de specialist

Autoliefhebbers weten het al veel langer: een auto invoeren uit Duitsland is dé manier om je droomauto te kopen. Er zijn heel veel redenen om uit Duitsland een auto te importeren. De meest genoemde reden is dat er bij onze buren gewoon veel meer aanbod is. Dat is niet zo vreemd want er wonen in Duitsland 80 miljoen mensen, ruim 5 keer zoveel als in Duitsland. Opmerkelijk is dat het aantal occasions maar liefst 7 keer hoger is dan in Nederland, en dat geldt helemaal voor het aanbod van luxemerken als Mercedes-Benz, BMW, Audi en Porsche.

De prijs van occasions in Duitsland ligt veel lager

Keuzevrijheid staat dus centraal als reden waarom mensen een auto invoeren uit Duitsland want in Nederland is het aanbod een stuk minder. Dat heeft te maken met het feit dat nieuwe auto’s vooral als lease-auto worden gekocht en dat vooral geld een rol speelt om voor een bepaald type auto te kiezen. Dit verklaart de opkomst van hybride auto’s en kleine zuinige diesels. Op de tweedehands markt zijn deze auto’s echter een stuk minder populair, want hier zijn mensen op zoek naar ruime gezinsauto’s met lekkere motoren. Fiscale argumenten spelen geen rol, wel luxe en comfort want particulieren maken minder kilometers dan de zakelijke rijder. Een ander belangrijk argument is natuurlijk de prijs. Door het gigantische aanbod ligt de prijs van occasions in Duitsland veel lager waarmee luxemerken binnen het bereik komen van een veel grotere groep Nederlandse kopers!

Importeren van auto’s uit Duitsland op steeds grotere schaal

Het importeren van auto’s uit Duitsland gebeurt op steeds grotere schaal, en daarbij zien we ook de opkomst van gespecialiseerde dienstverleners. Op zich is het niet zo heel ingewikkeld om een occasion uit Duitsland te halen, maar er zijn wel een paar zaken waar de gemiddelde particulier geen ervaring mee heeft. Dit zijn zaken als de onderhandelingen met de Duitse autohandelaar, het regelen van een tijdelijk kenteken, het transport naar Nederland, de keuring bij de RDW en de BPM aangifte. Voor kopers die geen zin, tijd of ervaring hebben om hun droomauto te importeren zijn er talloze autobedrijven en specialisten die deze zorgen overnemen. Zij nemen letterlijk alles uit handen en zorgen ervoor dat de auto in Nederland op kenteken wordt gezet en bij u wordt afgeleverd. De kosten voor dergelijke diensten zijn vaak een fractie van de besparing die het u oplevert dus die investering haalt u er dubbel en dwars uit.