Airco onderhoudsbeurt

Bijna iedere auto bevat tegenwoordig een airconditioning, zeker de nieuwe modellen zijn hier tegenwoordig standaard mee uitgerust. Indien jouw auto hierover beschikt dan kun je in dit artikel veel tips terugvinden hoe je dit het beste kunt onderhouden. Hierdoor zorg je dat de airconditioning optimaal blijft functioneren zodat je in warmere periodes een goede koele auto blijft houden. Bovendien is het zo dat een slecht functionerende airco invloed heeft op het brandstofverbruik van jouw auto.

Serviceonderhoud is belangrijk

Het wordt aangeraden om de airco ieder jaar te laten controleren door een specialist en om hem bij te laten vullen. Het meest geschikte moment is om de airco onderhoudsbeurt zo rond de zomerperiode te laten uitvoeren. In deze periode bieden veel garages namelijk kortingsacties aan zodat je voor een servicebeurt ongeveer 80 tot 100 euro kwijt bent. Tijdens dit onderhoud wordt de airco nagekeken en bijgevuld.

Het gehele jaar door gebruiken

Het is sowieso aan te raden om de airco het gehele jaar te blijven gebruiken, dit zorgt voor een langere levensduur. Zet hem in de winter dus ook regelmatig aan. Dit voorkomt lekkages en zorgt ervoor dat de compressor gesmeerd blijft. Op deze manier voorkom je het maken van extra kosten. Bovendien helpt dit in de winterperiode tegen beslagen ramen zodat je optimaal zicht blijft houden gedurende het rijden.

Airco op tijd uitschakelen

Het is verstandig om de airco af te zetten vijf minuten alvorens je jouw reisbestemming hebt bereikt. Schakel hem daarom 5 minuten uit voordat je de motor uitzet. Dit zorgt ervoor dat de verdamper kan opdrogen zodat bacteriƫn zich hier niet in gaan nestelen. Een simpele maar zeer effectieve tip die extra onderhoud voorkomt. Bovendien is het zo dat als bacteriƫn zich nestelen in de verdamper dat er dan een vieze geur wordt verspreid in de auto.

Interieurfilter vervangen

Vervang regelmatig de interieur filter van de airco. Het interieurfilter zorgt ervoor dat pollen, vetten, stoffen en vuiltjes uit de buitenlucht jouw auto niet binnendringen. Het vervangen van de interieurfilter is een klusje wat je makkelijk zelf kunt doen. In de handleiding van jouw auto kun je uitvinden hoe je dit zelf kunt vervangen. Hopelijk helpen de tips in dit artikel je zodat je optimaal kunt blijven genieten van jouw airconditioning.