Aanschaftips voor de juiste autotransporter

Er komt veel kijken bij de aankoop van een autotransporter. Alvorens je de keuze kunt maken voor een specifieke autotransporter dien je goed na te denken over verschillende factoren die invloed uitoefenen op de keuze. Het feit dat autotransporters niet bepaald goedkoop zijn, maakt het des te belangrijker om je goed te verdiepen in de markt. Uiteraard ben je op zoek naar een autotransporter die op unieke wijze de beste prijs en kwaliteit combineert. Lees verder om erachter te komen waar je rekening mee moet houden als je een autotransporter aan gaat schaffen.

Tip: zoek jij een betrouwbare en stevige autotransporter? Bekijk dan eens het aanbod autotransporters van HAPERT.

Deze punten verdienen jouw aandacht

Als je overweegt over te gaan op de aanschaf van een autotransporter – een trailer die het mogelijk maakt om een auto te vervoeren –, dien je jezelf allereerst af te vragen of je een open of gesloten model wilt. Bij een gesloten model is de auto die je vervoert volledig afgesloten van de buitenwereld. Dit betekent dus ook dat de auto niet nat wordt als het regent. Waarom zou je dan kiezen voor een open autotransporter? Open autotransporters zijn dikwijls goedkoper. Zodoende hebben beide modellen voor-en nadelen. Welk model past het beste bij jou?

Nog meer zaken die van belang zijn

Daarmee zijn alle zaken die van belang zijn nog niet besproken. Je kunt voorts kiezen tussen smalle en brede modellen. Bovendien kun je de keuze maken voor een hoog of laag model. Wil je een lange autotransporter? Talloze vragen dienen beantwoord te worden alvorens je over kunt gaan op de aanschaf van een autotransporter. Het is dus erg belangrijk om de aanschaf tot in de puntjes voor te bereiden. Als je weet wat je wilt zal de zoektocht minder tijd in beslag nemen. Uiteraard is het van belang wat voor auto’s je wilt gaan vervoeren in de autotransporter.

Bruto gewicht van de autotransporter

Kijk altijd van tevoren wat het bruto gewicht is van de autotransporter. Zo voorkom je dat je voor nare verrassingen komt te staan. Bovendien is het laadvermogen relevant voor de koper. Als je een raceauto gaat vervoeren, wordt er meestal in mindere mate een beroep gedaan op het laadvermogen, dan als je een oude (lees: zware) auto gaat vervoeren. Een kijkje op HAPERT kan behulpzaam zijn om snel een keuze te maken.