5 redenen waarom je beter een tweedehands auto kunt kopen

Een gloednieuwe auto rijden is natuurlijk fantastisch. Maar ondertussen weten we ook dat een auto een van de slechtste investeringen is die je kunt doen. Een nieuwe auto kan in een aantal jaar meer dan de helft van zijn waarde verliezen. Maar er zijn natuurlijk meerdere redenen te bedenken waarom je toch beter voor een tweedehands auto kunt kiezen. In dit artikel lees je waarom.

Lening afsluiten voor nieuwe auto

Het afsluiten van een lening voor een nieuwe auto raden we sterk af. Het kan zijn dat je de lening nog aan het afbetalen bent, terwijl je de auto allang niet meer in je bezit hebt. Hierdoor blijf je achter de feiten aanlopen en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Het is beter om te kijken naar een gebruikte auto die net zo goed is. Hierdoor bespaar je flink op de aanschaf kosten en hou je geld over voor andere dingen. En dat zonder een lening af te sluiten!

Jaarlijkse afschrijvingen zijn hoog bij nieuwe auto

Zodra je met je nieuwe auto bij de dealer wegrijdt is je auto al een stuk minder waard. Dit komt doordat de auto dan al niet meer nieuw is. In het begin wordt de auto ieder jaar duizenden euro’s minder waard. Het is beter om op zoek te gaan naar een gebruikte auto die rond de 3 tot 5 jaar oud is. Deze auto zal nog niet zulke hele hoge onderhoudskosten hebben en de aanschaf is lager.

Laat je auto onderhouden waar je wilt

Bij een nieuwe auto krijg je fabrieksgarantie. Dat is natuurlijk ideaal, maar helaas ben je dan ook verplicht om je auto te laten onderhouden door een dealer. Om recht te hebben op de fabrieksgarantie dien je je auto ook te onderhouden volgens het door de fabrikant opgestelde onderhoudsschema. Bij een tweedehands auto kun je zelf kiezen waar je je auto wilt laten onderhouden.

Gebruikerssporen maken niet zoveel uit

Bij een nieuwe auto heb je nog geen gebruikerssporen zoals krasjes in de lak. Maar iedereen weet natuurlijk dat je een auto niet in de perfecte staat kunt houden. Dus na enkele maanden heb je al last van gebruikerssporen en bij een nieuwe auto zal je je hier vooral heel druk om maken. Bij een tweedehands auto zitten er al gebruikerssporen op, waardoor je je hier minder druk over zult maken.

Nieuwe auto duurder in verzekering

Een nieuwe auto is veel duurder in verzekering. Een tweedehandsauto die al wat ouder is hoef je alleen WA te verzekeren. Maar bij een nieuwe auto ben je ook verplicht om je te verzekeren tegen schade die je eventueel zelf veroorzaakt. En helaas betaal je voor deze WA/Casco dekking een veel hogere premie. Tegenwoordig kun je trouwens eenvoudig je auto online verzekeren.

Meer weten?

Ben je overtuigd dat je beter een tweedehands auto kunt kopen? Of sta je al op het punt om een gebruikte auto te kopen? Probeer dan voordat je het daadwerkelijk koopt eerst alles te weten over de occasion.